Тамњаника.Вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа – тамјанике. Одликује се сламасто жутом бојом са зеленкастим одсјајем. Импресивно снажан, препознатљив мирис изворне тамјанике са нотом егзотичног воћа и благо израженим хербалним тоновима. Живо, нервно вино са веома свежом и балансираном ароматском снагом, заокруженог и дуготрајног накнадног укуса. Кристална бистрина овог вина и благе зеленкасте нијансе као да наслућују минералност која краси ово вино, благи тонови лимете у позадини – вино врхунске елеганције. Из овог вина се понајвише издиже тај чудесни мускатни осећај, препознатљив на неколико метара у круг. Баш као мирис тамјана што се из кандила извија и допире до свих којима је срцу мио. И преко потребан…Вино за које смо сигурни да може да испрати комплетан мени: од предјела и салате, преко главних јела, до десерта. Ипак, препоручујемо уз традиционалну српску кухињу. Сервирати расхлађено, на температурама од 10° до 12°Ц.


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

четвртак, 27. јул 2017.

KAUP: Jagnilo i Veliki Pek



Објављено је 01.02.2014.
Ови кањони заиста плене. Велики Пек својим митовима и невероватним контрастима које вас оставе затеченог, а Јагнило тајновитошћу и изузетно живописним током, са мноштвом слапова. Последњих неколико година смо им посветили посебну пажњу, и почели смо да организујемо одласке, најпре проласке кроз кањон Великог Пек, акасније, 2013. године смо акцији додали и пролазак кањоном Јагнила, што је представљало прави ужитак за све који воле непосредан додир са природом. А, дешавале су се и чудне ствари: пријављивали су се и они који не воле воду, а детаљи које сам унапред представила као могућ технички проблем, чисто да се неко не изненади - доживљени су као АТРАКЦИЈА!
Овај филм приказује како је то изгледало јуна 2013.

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови