Тамњаника.Вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа – тамјанике. Одликује се сламасто жутом бојом са зеленкастим одсјајем. Импресивно снажан, препознатљив мирис изворне тамјанике са нотом егзотичног воћа и благо израженим хербалним тоновима. Живо, нервно вино са веома свежом и балансираном ароматском снагом, заокруженог и дуготрајног накнадног укуса. Кристална бистрина овог вина и благе зеленкасте нијансе као да наслућују минералност која краси ово вино, благи тонови лимете у позадини – вино врхунске елеганције. Из овог вина се понајвише издиже тај чудесни мускатни осећај, препознатљив на неколико метара у круг. Баш као мирис тамјана што се из кандила извија и допире до свих којима је срцу мио. И преко потребан…Вино за које смо сигурни да може да испрати комплетан мени: од предјела и салате, преко главних јела, до десерта. Ипак, препоручујемо уз традиционалну српску кухињу. Сервирати расхлађено, на температурама од 10° до 12°Ц.


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

среда, 02. мај 2018.

Лакомица (наша плажа)

Среда, 2. мај 2018, око 13. Дува ветар топал, температура око 30 подеока!Ишли смо према Лакомици Просјанским путем (старим, турским, путем). Ветар се играо са нашим капама, шеширима, као са гранама процветалог багрема, пуног белих гроздова...


..
На нашој плажи (приватној, Лакомица) дочекали су нас комарци,прави домаћини овог простора, крвопије, и рашчупано перје неке птичице.
У ливади, као некад, репушина!


..


.Вир крај кога сам одрастао има боју очију Грофице фон Буздек! Тамнозелену.

...

.. 
Причам мојим гостима како су некада, пре 1966. године, мобари косили нашу ливаду, на другој обали реке, Пека, иза мојих леђа. Двадесет косача, ехеј, двадесет орних делија, мој покојни отац Михаило, Мика Луне, Жарко Пуљежан и његов брат Драга Грба, мој ујак, Бача Љуба, чика Миле Персин, ....И при том се браним од комараца, као крава репом...Сада су ливаде, и с ове стране и с ину страну Пека - прашума...Нема ко да их треби и  коси...

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови